Ik ben Meike Kroot. Ik ben opgegroeid in het dorpje Diessen waar mijn ouders stal De Hoef hebben opgericht. Vanaf kleins af aan ben ik opgegroeid tussen de paarden. Later bleek de liefde voor paarden zo groot te zijn dat ik nu hier mijn beroep van gemaakt heb.

Op mijn 8ste startte ik mijn eerste wedstrijden met mijn pony Devon. Een git zwarte Dartmoor pony. Met hem heb ik meerdere kampioenstitels behaald. Hierna volgende nog 5 andere pony’s die ik zelf heb opgeleid naar z niveau. In 2010 ben ik opgenomen in de regionale beloften trainingen en vanaf 2013 ben ik opgenomen in de talenten trainingen van de KNHS waar ik nu nog steeds deel van uit maak.

Op mijn 14de heb ik de stap gemaakt om ook internationaal te gaan starten. Uiteindelijk heb ik drie pony’s internationaal uitgebracht. Met Diamond Hit heb ik mezelf in het Nederlandse B kader gereden.

Op mijn 16de ben ik overgestapt naar de paarden. Ik heb 3 paarden uitgebracht bij de junioren zowel nationaal als internationaal. Vervolgens ben ik doorgestroomt naar de youngriders en heb ik daar ook succesvol in meegedraaid. Inmiddels ben ik zware tour amazone en heb ik succesvol mijn orun niveau 4 behaald.

Mijn droom is altijd geweest om verder te gaan in de dressuur sport. Ik wil mezelf volledig focussen op de sport en alles daaromheen.