Verkoopprotocol

Meike Kroot Dressage Verkoopt met een verkoop protocol:

Dit is om mensen een duidelijk beeld te geven waar ze aan toe zijn als ze bij mij een paard of pony kopen en zo misverstanden te voorkomen.

 

Paarden of pony’s die bij mijn gestald worden met als doeleinde verkoop komen eerst twee weken op proef. Dit doe ik zodat ik zelf kan ervaren hoe ze zijn op stal, in de omgang en met het rijden.  Als dit goed voelt en ik kan overeen komen met de wensen van de eigenaren dan ga ik de samenwerking aan. Ook vanuit de klant kan er na de twee weken proef tijd vanaf gezien worden om hun paard of pony  bij mij in training/verkoop te zetten.

Alle paarden en pony’s worden bij mij eerst röntgenologisch en klinisch gekeurd. Dit vind ik belangrijk zodat ik met gezonde paarden en pony’s aan het werk ga.

Het is koper wel toegestaan om het paard of pony op nieuw te laten keuren maar dan wel op hun kosten.

Alle paarden en pony’s worden door mij getraind en biedt ik pas te koop aan als ze er klaar voor zijn en alle voorwaarden in orde zijn.

Zo zorg ik er ook altijd voor dat de entingen, ontworming, hoefsmid en tandsarts bij gehouden en in orde zijn.

Ik heb regelmatig paarden en pony’s te koop staan. Deze staan aangeboden op mijn website, social media  en andere verkoop sites. Ook heb ik soms paarden of pony’s staan die nog niet online staan dus neem gerust contact op als je op zoek bent.

Mijn werkwijze:

Bezichtigingen worden op volgorde afgesproken.

Bij serieuze interesse kan het paard of pony gereserveerd worden voor een bepaalde tijd. Door middel van een aanbetaling van 10% van de verkoopprijs.  Dit kan zijn omdat hij pas later wordt opgehaald of dat de keuring pas later plaats vindt. Op dat moment worden de andere klanten die nog afgesproken waren afgemeld en op de hoogte gebracht van de reservering.

Als er niet gereserveerd wordt of andere afspraken worden gemaakt ga ik verder met de verkoop.

Bij de verkoop wordt er gewerkt met een verkoop contract.

Bij de verkoop wordt altijd het paspoort en stamboompapier geleverd.